Wat is DOOR?

Een culturele ontmoetingsplaats en een creatieve werkplek. Een prachtig oud gebouw dient als ‘speeltuin’ voor creatief, beginnend talent, podiumkunstenaars en als expositieruimte. Er wordt niet gestreefd naar een vastomlijnd eindproduct maar de ontdekkingsreis er naartoe staat voorop. Het voortdurend willen ontdekken, leren en laten gebeuren maakt het een bruisend geheel; steeds in beweging en altijd open voor nieuwe impulsen. Het is zéér laagdrempelig, dus stap eens binnen en laat je meevoeren op de flow van steeds vernieuwende en experimentele kunstzinnige activiteiten. DOOR is een non-profit organisatie en draait volledig op eigen initiatief. Een plek waar beleving, gastvrijheid en ontmoeting centraal staat.

Doelstelling DOOR?

De creatieve en sociale broedplaats DOOR continueren en uitbreiden. Contact maken, ontmoeten en verbinden staat centraal. Podium bieden aan aanstormend en gevestigde talentvolle makers die door de reguliere podia onopgemerkt blijven. Aanbieden sterke en gevarieerde sociale en culturele programmering. Ingaan op signalen uit de maatschappij; leegstand, jongeren, levendige binnenstad.Wie zitten er achter DOOR?

Initiatiefnemers

Drijvende kracht achter DOOR zijn 9 gedreven initiatiefnemers ( kernteam) die naast organiseren ook graag zelf creëren! Neem een kijkje in de wereld van:

Vrijwilliger worden?

Wat zou DOOR zijn zonder vrijwilligers? Verdeeld over verschillende werkgroepen zijn er in totaal zo'n 60 vrijwilligers actief bij DOOR. DOOR heeft geen belonings- maar een attentiebeleid. Om de betrokkenheid bij Stichting DOOR en het werk te vergroten en om waardering voor het vrijwilligerswerk te laten blijken wordt er een attentiebeleid gevoerd. Zelf vrijwilliger worden? Mail naar: doordordrecht@gmail.com. Wij kijken naar je talent en proberen dit te matchen met een taak binnen de creatieve broedplaats waar jij voldoening van krijgt!Bestuur

Voor contact met het bestuur van DOOR mail naar Kees Dijkman: info@photocase.nl

Huidige samenstelling bestuur:

  • Secretaris: Anjo Vrieling
  • Penningmeester: Agnes Michels
  • Algemeen bestuurslid: Lennard Seriese
  • Algemeen bestuurslid: Willy Nabuurs

Ruimteverhuur

Ben je op zoek naar een ruimte voor je evenement, feest of bijeenkomst? DOOR heet je van harte welkom! Ruimtes zijn per dagdeel te huur voor hele redelijke prijzen. Mail naar doordordrecht@gmail.com voor meer informatie.

Sponsor

DOOR ontvangt financiële steun van Stichting DOEN. Stichting DOEN gelooft dat een groene, sociale en creatieve samenleving haalbaar is. In mensen die risico’s durven nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren. DOEN biedt deze mensen financiële ondersteuning om hun initiatief waar te maken en brengt hen met elkaar in contact. Stichting DOEN ontvangt haar middelen van de Nationale PostcodeLoterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. 

ANBI status

DOOR heeft een ANBI status. Dit betekent dat DOOR een instelling is die zich inzet voor algemeen nut en dat giften aan DOOR aftrekbaar zijn. Alle leden van het bestuur en kernteam zetten zich vrijwillig in voor DOOR. DOOR huurt het pand Voorstraat 142 van de Gemeente Dordrecht. DOOR heeft inkomsten uit horeca, zaal en atelierverhuur en wordt gesteund door Stichting DOEN. Alle inkomsten vloeien weer terug de stichting in. Het financieel overzicht zal binnen zes maanden na afloop van 2015 op deze website worden gepubliceerd.

RSIN-nummer: 8549.76.474  

Rekeningnummer: NL34RABO0302670483

Download hier: